2008. december 18.

Miri

Vannak csigák, kagylók, borvidékek,
Lócák, rokkák, korsók, kerítések,
Kendők, katrincák, kákók, ködmönök,
Sodók, szuflék, parfék, sütemények
Szólók, szonáták, szerzemények,
Lipicaik, deresek, fakók.

Vannak festékek, kréták, ceruzák,
Rozsok, perjék, termések, búzák,
Acél, arany, ezüst, sárgaréz,
Széprostú fák, fehérek, barnák, zöldek,
Vörös, barna, fekete, sárga földek,
Muszlin, selyem, tüll, organza, géz.

Vannak, tamburák, ukulelék,
Fagott, fuvola, flóta, klarinét,
Nyomatok, metszetek, karcok,
Fotók, kollázsok, típiák,
Acélszerszámok, vésők, vídiák,
Agyag, kövek, gipszek, habarcsok.

Vannak zafírok, kvarcok, topázok,
Sommelier-k, borivók, borászok,
Orchydeák, páfrányok, kaktuszok
Raguk, sültek, sztékek, pástétomok,
Hajók, vitorlák, stégek, horgonyok,
Congák, dobok, bongók, taktusok

Siránkozol csak,(és ne vedd zokon)
Dohos szerelem-maradékokon.











AMF - Hozzászólások:



Dátum:
 2008-12-18 18:20:44 -- írta: Mirian

... terjedelmesen megírtad.

˝Siránkozol csak,(és ne vedd zokon)
Dohos szerelem-maradékokon. ˝

Ne vedd a lelkedre, s ne is törődj vele(m)... inkább.

Szép Karácsonyt.

Mirian


Dátum: 2008-12-18 19:40:26 -- írta: predy
erre szerintem nem csak a Mirian-nak kell(ene) figyelnie...
és ha jól látom a karácsony sincs ott, ami megint plusz egy jó pont:)

üdv.
Predy


Dátum: 2008-12-18 20:32:48 -- írta: Edafelicia
Ajándékozó kedvedben vagy.
(a többi sor a fontos!)

Szeretettel: Eda


Dátum: 2008-12-18 21:12:44 -- írta: art-tur
Még te is bekerülhetsz a mélyvízbe...
Ha nem, akkor legalább nem tudod meg soha, mit vesztettél el...

Gratulálok!


Dátum: 2008-12-18 21:45:39 -- írta: Tarpay
Most elmerengtem, mint jól ismert versében, egykor Vörösmarty...
Igazából nem is tudok mást mondani, s talán, mert annyira személyes, nem is illendő.
A felvonultatott hatalmas anyaghoz, szóképeidhez, alliterációidhoz mindenképp grat:
Tamás



Dátum: 2008-12-18 23:21:45 -- írta: tonibacsi
Csak azt szeretném, hogy föltámadj!

Boldog új évet!


Dátum: 2008-12-18 23:24:19 -- írta: tonibacsi
Az életbe szerettem volna cibálni (legalább karácsonyra)!


Dátum: 2008-12-18 23:29:42 -- írta: tonibacsi
A valóság az adomány, a virtuális világ narkotikum! (Tenéked magyarázzam?)


Dátum: 2008-12-18 23:50:23 -- írta: csataloo
a versed nagyon szép, mint a Nő, akinek írtad. Lényegét mégsem érted. Kár. Szobor lenne a versből.


Dátum: 2008-12-19 00:23:33 -- írta: tonibacsi
A mélyvízből a kézzelfogható valóság a kivezető út! A cyber romantika Olympiájának nincs kiút! A virtuális sebnyalogatással lehet valakit lejjeb és lejjeb nyomni egészen a skizofréniáig! Online nem lehet kenyeret sütni! De online lehet szerelmet hazudni, vudukat gyártani és elhitetni valakivel, hogy milyen tetszetős az ezer sebből vérző lelke ˝csak így tovább˝. Nincs rizikó! Egészen addig, mig a laptop el nem veszi a családtól az anyát, a családfőt, gondolkodó embert, végül az épelméjű családtagot. Nem, én ebbe a mélyvízbe nem kerülhetek bele, mert láttam Miriant repdeső boldog családanyának, kertésznek, iparművésznek, ötletgazdának, építésznek. Tudom, hogy mit veszthet el az aki a kibernetikus zombi világban megtalálni véli való életének hiányait. A mélyvízben kinlódónak hiába vetitesz tutajt a víz felszinére meztelen szirénekkel, lottyadt potrohú faunokkal!


Dátum: 2008-12-19 00:51:47 -- írta: tonibacsi
Kedves csataloo!

A lényeg, hogy a virtuális (cyber-brókerek által összenyálazott) világ helyett, vissza kell lépni a való életbe, aminek szaga, sulya, és becsülete van. A szereleméhség ebben az irodalmi társkeresőben olyan mint a rohadt kukorica a horgon. Lezabálják róla vagy berántanak a bottal együtt. Én mindent megtettem, hogy Mirian összecsukja azt a kurva laptopot és a gyerekeinek, és egyszerű hétköznapoknak éljen, amihez ért. Ha te érted a lényegét, intézd el (írásban, kében, rajzban, versben) hogy ne az internetre építse a családi házát, mert ingoványra és posványra épít.

Barátsággal: tonibacsi


Dátum: 2008-12-19 05:11:55 -- írta: art-tur
Nos, nézzük csak, miról is van itt szó. El kell mondanom, mert nem érted. És látom, nem vagy az egyedüli!

˝A mélyvízből a kézzelfogható valóség a kivezető út!˝
Hol is vagyunk most? A virtuális világban. Mi az AMF? Virtuális fórum. Te, akárcsak én, egyben részese és termtője vagy ennek a virtuális valóságnak. Pontosan így, virtuális realitás. Miért nem lépsz ki ebből a világból? Mert nem tudsz. Miért nem kapcsolod ki számítógépet? Azt hiszed, a te verseid rendbehozzák a világot, és nem lesz többé net, sem szükség rá? Nem! Tudod miért nem? Mert egyben vagyunk saját magunk hóhéra és áldozata. Itt a virtuális és a reális világban is, bár a kettő között nincs semmi különbség. Ha megérted, jó, ha nem, azt jelenti, nem tudsz reálisan gondolkodni. Túl benne vagy a virtualitásba: ˝A cyber romantika Olympiájának nincs kiút!˝ - magad mondtad.

˝A virtuális sebnyalogatással lehet valakit lejjeb és lejjeb nyomni egészen a skizofréniáig!˝ Mivel nem érted a reális és a virtuális összefonódásának titkát, a személyi váteszed aktivál ezzel a mondattal, s itt lényében önmagadat aneszteziáltad, hisz amit a versírás alatt teszel, az sebnyalogatásod, s ha úgy vesszük, online sütögeted a kenyeredet. A virtuálisat. És ez pont olyan reális, csak nem a test, a lélek táőláléka, avagy sanyargatója. Ami itt skizofrén, az a felfogóképesség, amely nem látja be az összemosódást.

˝De online lehet szerelmet hazudni, vudukat gyártani és elhiteni valakivel, hogy milyen tetszetős az ezer sebből vérző lelke ˝csak így tovább˝˝ Szerelmet lehet hazudni˝élőben˝ is, ha van valami különbség a kettő közt. De egy a szerelem, az enyém vagy a másé, és nagyon más a te véleményed róla, s én ebben csak azt találom kifogásolhatónak, hogy az beszél róla, aki nem tapasztalta a virtuális szerelmet, így a ˝tárgy˝ nem ismeretében inkompetens e témában, azaz impotens lottyadt potrohú virtuális faun.

˝Nincs rizikó! Egészen addig, mig a laptop el nem veszi a családtól az anyát, a családfőt, gondolkodó embert, végül az épelméjű családtagot. Nem, én ebbe a mélyvízbe nem kerülhetek bele˝ Kedves barátom, benne vagy, csak nem tudsz róla, és ez egészen más kérdés. A tied!

˝Nem, én ebbe a mélyvízbe nem kerülhetek bele, mert láttam Miriant repdeső boldog családanyának, kertésznek, iparművésznek, festőnek, ötletgazdának, építésznek.˝ Tapsifülesség! Amiért te láttál valakit - természetesen a te sajátos értelmi és érzelmi képességeddel felfogva - hova jutott a virtuális világban, és ezt látva, nem léptél ki belőle, azt jelenti, a virtuális világ foglya vagy. Mondd hogy nem! Mondd hogy nem tudsz erről. És elhiszem hogy elhiszed. Nem tudod, hogy dependens vagy. Ha nem lennél az, nem lennél itt. És ha itt vagy, mielőtt meg nem értesz valamit, ne avatkozz bele. Ne oda az ember legmélyebb érzelmi világába, ne költészetének lényegébe. Ne tedd, ha magad is költő vagy! Ne tedd, ha fel tudod fogni a költészet elementáris lényegét. Ha megteszed, a te dolgod.

˝Tudom, hogy mit veszthet el az aki a kibernetikus zombi világban megtalálni véli való életének hiányait˝
Tudod? Tudod mit? Én azt tudom, hogy most a vicces kedvedben vagy, s saját magadon szórakozol. Hát miért ne szórakozzunk mi is rajtad?˝A mélyvízben kinlódónak hiába vetitesz tutajt a víz felszinére meztelen szirénekkel, lottyadt potrohú faunokkal! ˝ Na tessék(!): akkor nem tesszük!!






Dátum: 2008-12-19 15:27:57 -- írta: kovacsoloo
Köszönöm, hogy megint ˝korrektül ˝kitöröltétek a hozzászólásomat!
Ritka nagy barmok vagytok és még művésznek meritek magatokat nevezni?
Sötétek vagytok mint a holló!


Dátum: 2008-12-19 15:55:36 -- írta: Nimue
Kedves Nép,

Tisztelettel jelentem, hogy túlvagyunk egy terjedelmes vacsorán, finom volt, lassan nekiállunk a mézeskalács-sütéshez, a laptop nem olyan népszerű, mint azt Tóni bácsi gondolná, a szitok-kovács menjen vissza dolgozni, mi is azt tesszük.

Boldogan, egészségesen élünk, én is, Mirian is, ezt csak tanúsíthatom, minthogy itt lakik alattam. Hogy szabadidejét mivel üti el, teljes mértékben rá tartozik, de abban biztos lehet mindenki, hogy nem a sárgaházból szalajtották, bár lehet már én is a sötét oldalon állok és tébolyodottságom elvakít. Valószínű.:)

Szombaton csoportos ördögűzés szerveztetik, welcome drink: Boszorkánycsók, Máglyafröccs! 3:)

Szépeket,

Nimue

U. i.: Get a life.


Dátum: 2008-12-19 16:21:53 -- írta: Vox_humana
Kedves kovacsoloo!
Szeretném szíves tudomásodra hozni -immáron sokadszorra!-, hogy a személyeskedő, személyeket érintő hozzászólások, a magánéleti kitárulkozások, a vádaskodások semmilyen formában nem képezik a ˝művészet˝ részét. Közlendőd privát üzenetben, vagy személyesen elintézheted.
Az oldalon érvényben lévő moderációs szabályok értelmében jogunk van eltávolítani az ilyen hozzászólásokat. Amennyiben a tag többször is figyelmen kívül hagyja a kérésünket, megszüntetjük a regisztrációját. A törlés okáról levélben (is) tájékoztatva lettél.
Mentális problémáiddal NEM az AMF-et, hanem egy kifejezetten ilyesmivel foglalkozó oldalt kellene felkeresned.
Üdvözlettel:
Vox


Dátum: 2008-12-19 22:03:00 -- írta: predy
helyes


Dátum: 2008-12-19 22:25:01 -- írta: tonibacsi
Kedves szektavezető testvér! majd (vice versa) elolvasom a műveidet. Aberrált (királyi többesben megfogalmazott) moralizálásodra nem vagyok vevő! Miriannak szól, már válaszolt is rá.


Dátum: 2008-12-19 22:34:50 -- írta: tonibacsi
Kedves Nimue!

Fenti versemet népköltésnek érzed? Én volnék maga a nép? Hajlékod albetétesítése nem ide tartozik. Maradjunk a verseknél!


Dátum: 2008-12-19 23:14:55 -- írta: Mirian
˝Nincs rizikó! Egészen addig, mig a laptop el nem veszi a családtól az anyát, a családfőt, gondolkodó embert, végül az épelméjű családtagot. Nem, én ebbe a mélyvízbe nem kerülhetek bele, mert láttam Miriant repdeső boldog családanyának, kertésznek, iparművésznek, ötletgazdának, építésznek. Tudom, hogy mit veszthet el az aki a kibernetikus zombi világban megtalálni véli való életének hiányait. A mélyvízben kinlódónak hiába vetitesz tutajt a víz felszinére meztelen szirénekkel, lottyadt potrohú faunokkal!˝ (idézet, tonibacsi: Mirian c. verse alatt lévő hozzászólásból)

Igen, maradjunk a verseknél.

Én azért titkon megsúgom Neked, (hátha most nem néz ide senki), hogy nagyon büszke vagyok a Lányomra.

Mirian


Dátum: 2008-12-19 23:26:51 -- írta: art-tur
Komolyan: tőled többet vártam!
Semmi tárgyilagosság, konkrét, tényszerű. Mondtam, hogy net-dependens vagy, ez már annak a biztos jele.
Nekem már nem kell olvassalak, itt kiolvastalak, tudom mi a különbség a tonibácsi alkotó és a tonibácsi ember között(már akkor sejtettem, hogy mi nincs rendben nálad, amikor szabadalom egyik műve alatt, egy önfitogató hozzászólásod kapcsán ˝elbeszélgettél˝ a szerzővel).
Még annyit: tévedni emberi dolog. Az a fontos, hogy az ember lássa be tévedését. Ezt vártam volna, s akkor valóban nagy lennél.
Ez van. Sajnos.


Dátum: 2008-12-20 10:46:10 -- írta: Ciszmoll
Mintha Szentkuthy(ismert) beszélgetne Friderikusz Sándorral(ismert)
: D


Dátum: 2008-12-20 22:18:31 -- írta: tonibacsi
Legyél is büszke a gyerekeidre! És szeretettel ajánlom figyelmükbe a fenti vers első négy versszakát (a borivókat kivéve)! Saját gyermekeimnek ezerszer elmondtam: Minél szorosabban kötődsz választott hivatásodhoz, annál gyakrabban kopogtat a szerelem! (Az igazi)
BOLDOG KARÁCSONYT!


Dátum: 2008-12-21 16:31:45 -- írta: Mirian
... emlékszem, nekem is elmondtad, s tudom, hogy szeretettel és jószándékkal tetted.
Nem feledtem.
Neked is Boldog Karácsonyt.


Dátum: 2008-12-21 18:06:28 -- írta: kopogtato
Így a versed elolvasása után döbben csak rá az ember, hogy mennyi minden akad, amit talán észre sem vett eddig.
Üdv: Orsolya


Dátum: 2008-12-21 22:05:46 -- írta: tonibacsi
Kedves Orsi!

Ha minden vizköpőd és sárkányod megelevenedne kevés lenne azt a sötét középkort illusztrálni, ami itt cybervirágzását éli...

B O L D O G K A R Á C S O N Y T!

Örülök, hogy benéztél!


Dátum: 2008-12-22 09:35:17 -- írta: Bari
Ez igen...


Dátum: 2008-12-22 10:44:06 -- írta: Bari
márminthogy nagyon ott van kérem... x)


Dátum: 2008-12-22 19:43:08 -- írta: tonibacsi
Mármint hol? Ennyivel nem tolod ki a szemem!


Dátum: 2009-01-05 08:32:10 -- írta: Bari
Tetszik ez a felsorolás szerű... egyszerű dolgokkal is tudsz egyedit alkotni. De mit magyarázkodjak, egy olyan embernek akinek úgysem kell már tanács?

Örültem


Dátum: 2009-01-05 12:09:11 -- írta: tonibacsi
Már nem kell?
Még két beküldés (maximum) és megmakkan?
Vagy már annyira tanácstalan, hogy kár bele...?
Vagy az amatőröknek kijáró, lassú de reménytkeltő profisodási folyamat beinditásához kár a gőzért?
Vagy makacs vén szenkó, merev mint a fagyott tök?


Dátum: 2009-01-05 15:06:52 -- írta: Bari
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá



Dátum: 2009-06-27 14:08:02 -- írta: Edafelicia
Látod Kedves, akkor is igazat adtam!
Tökéletes ez az írás!
Ennél többet nem tehettél... senkiért!


Dátum: 2009-06-27 14:31:57 -- írta: Edafelicia
Sok szerencsét Mindnyájunknak!
Ölelésem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése